Skip to content

Нашият блог

Изкуство от Йемен: Ледено мокачино

Мока, известно също като мокачино, е разновидност на кофе лате с вкус на шоколад. Името произлиза от град Моча, Йемен, който е бил един от центровете на ранната търговия с кафе.

Чудили ли сте се някога каква е разликата във вкуса между мокачино и капучино? Мокачино е сладка и кадифена комбинация от мока и капучино: сладкият шоколад на мока, интензивният вкус на еспресото и усещането за мека пяна на капучиното.

СЪСТАВКИ:

1. 50ml еспресо

2. 150ml мляко

3. 20g шоколадов крем

4. 10ml сироп

5. 1/3 чаша с лед на кубчета

6. Натрошени бисквитки Орео

7. Бита сметана

Оборудване:

1. Outin Nano преносима кафемашина за еспресо

2. Кафе капсули

3. Красива чаша

4. Мерителна чашка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Стъпка 1: Разпределете шоколадовия крем по ръба на чашата и напълнете с 1/3 чаша лед.

Стъпка 2:Прибавете млякото и сиропа в мерителната чаша и разбъркайте добре.

Стъпка 3:Излейте млечната смес от предишната стъпка в красивата си чаша.

Стъпка 4: Напълнете резервоара за вода на Outin Nano портативна кафемашина за еспресо . Препоръчваме да добавите 50 мл вода, за да приготвите перфектно еспресо.

Стъпка 5: Поставете капсулата за кафе еспресо в предназначения за това слот на преносимата кафемашина Outin Nano. Уверете се, че тя е поставена правилно и плътно.

Стъпка 6: Поставете чашата за еспресо под преносимата кафемашина и натиснете бутона за 3 секунди. Когато чуете звуков сигнал, водата започва да се загрява. Необходими са около 3 минути, за да се загрее 50 ml вода. След като се загрее, Outin Nano портативна кафемашина за еспресо автоматично ще започне екстракцията на еспресото.

Стъпка 7: Добавете еспресо в красивата си чаша.

Стъпка 8:Прибавете бита сметана и натрошени бисквити “Орео” отгоре.

Няколко съвета за приготвяне на Ice Mochaccino:

  1. Най-общо казано, най-подходящото мляко за това е пълномасленото. Колкото по-висока е маслеността на млякото, толкова по-богата и кремообразна ще бъде напитката ви. Но все пак вкусна мока може да се получи и с помощта на нискомаслени или безмлечни алтернативи. Не се колебайте да експериментирате с различни варианти на мляко, като бадемово, соево или овесено, за да отговорите на вашите диетични предпочитания. Насладете се на освежаващото си ледено мокачино!
  2. Шоколадът се смесва много по-лесно, когато кафето е горещо. Ако не искате кубчетата лед да се разтопят и да разводнят мокачиното ви, замразете малко кафе във формичка за лед предварително и използвайте тях вместо това!
  3. Това може да се направи и с шоколад на прах, вместо с шоколадов сироп; сиропът обаче е по-вкусен, ако наистина искате по-силен шоколадов вкус.(Ако използвате шоколад на прах, отново го смесете с горещото кафе и го изсипете в чашата.)
  4. Сметаната не е задължителна, но малко количество от нея придава на кафето наистина вкусно богатство.
  5. Горещо препоръчваме да използвате силно, висококачествено кафе на капсули, за да придадете най-добрия му вкус.
  6. Не забравяйте да адаптирате вкуса! Вие най-добре познавате вкусовите си рецептори, така че винаги адаптирайте тази рецепта към тях. А ако искате да добавите още повече вкусотии към тази напитка, например бита сметана или допълнителен шоколадов сироп, просто го направете! Можете също така да персонализирате тази рецепта, като добавите други аромати, например екстракт от ванилия или карамелен сироп, за да придадете на вашето ледено мокачино уникален привкус.

Сега е време да се насладите на домашното ледено мокачино с Outin Nano преносима кафемашина за еспресо!

Сподели с приятел

Прочетете още